INSTRUKTØR

Om

Fint Skal Det Være - Title.png
Fint Skal Det Være - Undertitel.png
Fint Skal Det Være - Tagline.png
Teater Birch Logo (Full White).png

MANUSKRIPT

Anne-Marie Olsen Thinghuus
Flemming Klem

MEDVIRKENDE

Anne Karin Broberg
Michel Castenholt

Slut september til og
med december i 2022

VARIGHED

2x 45 minutter

Forestil dig, du bor på Amalienborg med gobeliner, kongeligt ­porcelæn og rokoko fra kælder til kvist. Det gør Birthe. Altså ­forestiller sig. I virkeligheden bor hun i et lille rækkehus i Hvidovre med linoleumsgulv, Flora Næsten Danica og sin mand Ole. Ole har 40-års jubilæum i transportfirmaet, hvor han arbejder som speditør. Det skal fejres. Eller Birthe synes, det skal fejres. Ole har ikke det store behov. Måske fordi han ved, hvilket cirkus han bliver statist i, men når Birthe har sat sig noget for, får hun som regel sin vilje. Og ifølge Birthe selv har de trods alt et ansvar at leve op til, når de nu er nogle af byens spidser. 

Forberedelserne til festen begynder, og det bliver lige akkurat det mareridt, Ole havde frygtet; Birthes høje ambitioner står ikke mål med Oles pengepung. Det nytter desværre ikke for Ole at protestere, for Birthe er født med en decimalfejl, hun aner ikke, hvad ting koster, og tal keder hende.

Birthe har været på forkant og skrevet en gæsteliste med de hundrede nærmeste notabiliteter i Danmark. Ole forsøger at forklare sin kone, at de jo ikke personligt kender nogen af dem på listen. Diskussionerne fortsætter om menuen, underholdningen og bordplanen, og til sidst går bølgerne så højt, at Ole bliver smidt ud af ægtesengen på grund af manglende samarbejdsvilje. Det er trods alt hans fest, og her står hun mutters alene med hele ansvaret. 
For at undgå en skilsmisse stikker Ole piben ind og lader Birthe styre løjerne. 

Birthe bliver god igen; det kommer han ikke til at fortryde, og som en påskønnelse tilbyder hun at forfatte den hyldesttale, hun forventer, han holder til hende under festen. Og økonomisk vil hun også godt strække sig så vidt, at de dropper at hyre underholdningen. Den tager hun på sin kappe, og så kan de jo prise sig lykkelige for, at hun er en gudsbenådet sangerinde. Det begynder at ringe for Oles ører bare ved tanken.

SPILLEPERIODE

Fint Skal Det Være - Picture Web.png

Medier & Anmeldelser

Book forestillingen

EMAIL

40 19 44 69

TELEFON